Evolution moottorin virkistys
 


Hot Bikessa tehtiin talvella 2009 yhden 80 kuutiotuumaisen Evolution Big Twin moottoripyörän yläkertaremontti ja tehon palautus. Pyörässä oli jo muutoksia tehty aikaisemmin kuten Mikuni HSR 45 kaasutin ja EV-27 nokka-akseli sekä 2-1 BSL-pakoputkisto. Myös Kibblewhite highflow-venttiilit olivat vaihdettu.

Pyörästä oli kesällä mitattu teho dynossa ja lukema oli takapyörästä 77 hv mutta pientä öljysavutusta oli pakoputkissa joten pata auki vain ja remonttiin.

.

Keith  Black-mäntäsarja missä puristussuhde tulisi olemaan 1:10,5. Sylinterit myös oikaistiin sorvissa tiivistepintojen osalta. Mäntä tuli kansitiivistepinnan tasolle kasattaessa joten välys kanteen nähteen määräytyy käytettävän kannentiivisteen paksuuden mukaan. Käytimme .040" eli n. 1 mm paksua tiivistettä. Moottoriin myös vaihdettiin teräshuohotin alkuperäisen muovirimpulan tilalle. Sisäänajetun moottorin  lukemat olivat ekassa vedossa 79 hv ja vääntömomentti 113 Nm. Polttoaineseokset olivat aluksi varsin laihalla, mutta rikastamisen jälkeen ja eri kierroslukualueiden suuttimien vaihtamisen jälkeen paras teho oli 88 hv ja vääntö 143 Nm takapyörältä mitattuna. Varsinkin hyvä lisäys vääntömomentissa tuntuu ajettaessa mukavasti. Nokka-akselin vääntöluonteesta ( EV 27) johtuen huipputeho ei noussut kovin korkeaksi. 

 

Palotilaa hieman muotoiltiin ja virtauksille avattiin tietä. Tiivistepinta tietenkin oikaistiin suoraksi ja hieman väljistyneet ohjurit vaihdettiin uusiin. Seetit koneistettiin ja läpättiin hiomatahnalla tiiviiksi.
Kibblewhite highflow-venttiilit ovat mustanitratut ja valmistettu yhdestä ruostumattomasta teräsaihiosta. Varustettu myös kulutusta kestävällä kovametallipäällä. Kevyemmät kuin vakioventtiilit.
Hot Bike Oy

Puhelin 09-701 7673 GSM: 045-658 0000. Avoinna arkisin klo 10.00 - 18.00. Lauantaisin 10.00 - 14.00.